19-01-2012

19/01/12 – Android ook op skibril

Het populaire besturingssysteem Android van Google is over het algemeen op smartphones en tablets werkzaam. De mogelijkheden van het systeem blijken echter onuitputtelijk. Scott en Smith, beiden fabrikanten van sportartikelen, hebben bekend gemaakt dat het Android besturingssysteem ook in skibrillen gaat komen.

De beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan met het bedrijf Recon Instruments. Samen gaan ze zorgen dat skibrillen voorzien worden van een klein LCD-schermpje en tal van sensoren. Op deze manier kan de gebruiker van de bril onder het wintersporten allerlei informatie tot zich nemen. Zo zal de buitentemperatuur, snelheid, hoogte en een GPS-locatie waarmee je op de kaart van het skigebied een route kan uitstippelen te zien zijn.

Hoewel deze ontwikkelingen zelf al opzienbarend zijn, blijft het daar niet bij. Het systeem zal ook uitgerust worden met de mogelijkheid om bluetoothverbindingen te maken met een telefoon. Op deze manier kunnen onder andere telefoonnummers getoond worden en sms-berichten gelezen worden in de bril.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar de skibrillen zullen deze maand beschikbaar zijn voor de consument. De techniek staat wederom voor niets.

Bron: Telegraaf.nl

 

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!