16-05-2012

16/05/12 – Eigen apparaten op de werkvloer

Meer eigen apparaten op de werkvloer

Steeds minder bedrijven maken er een probleem van als werknemers hun eigen mobiele apparatuur gebruiken op de werkvloer. Het zogenaamde Bring Your Own Device concept wordt door een steeds grotere groep bedrijven toegejuicht. Het IBSG onderzoek van Cisco heeft dat uitgewezen.

Bijna 100 procent van de ondervraagden laat weten dat het binnen hun organisatie toegestaan is voor werknemers om hun eigen mobiele apparaten voor het werk te gebruiken. Daar waar vroeger juist strenge controle was op het gebruik van eigen apparatuur, lijkt een omslag plaats te hebben gevonden.

Haast 80 procent van de werknemers in Amerika gebruikt een mobiel apparaat voor hun taken op het werk. 65 Procent laat zelfs weten niet zonder een mobiel netwerk te kunnen functioneren op de werkvloer. Deze percentages zijn de afgelopen jaren blijven stijgen en er wordt verwacht dat deze trend aan zal blijven houden.

Veel werknemers zijn blij met de ontwikkeling op de werkvloeren van bedrijven. De werknemers geven namelijk aan het prettig te vinden om flexibel te zijn in de manier waarop ze tijd besteden aan hun werk. Met de huidige trend kunnen werknemers hun persoonlijke zaken ook onder werktijd afhandelen en buiten werktijd ook zakelijk actief zijn. Veel werknemers zijn door die manier van werken veel productiever en gelukkiger op het werk.

Keerzijde van de medaille is dat bedrijven in de praktijk vaak nog niet helemaal klaar zijn voor deze ontwikkeling. Een beleid is voor deze trend vaak nog niet compleet gerealiseerd. Cisco geeft aan dat het van belang is dat bedrijven hier op in gaan spelen. Op die manier kunnen ze hun werknemers zo flexibel en dus effectief mogelijk aan het werk krijgen.

Bron: Telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!